Long, Slender Bricks: Creating Delicate, Handcrafted Appearance Facades

0

Ontstaan rond 7500 voor Christus, bakstenen maken deel uit van de traditionele esthetiek van veel van de steden over de hele wereld. Door de geschiedenis heen is de baksteenindustrie echter veranderd en gemoderniseerd om architectonisch relevant te blijven. Innovaties in het maken van stenen blijven nieuwe ontwerpmogelijkheden bieden, waarbij de warmte en het karakter van natuurlijke materialen worden gecombineerd met de efficiëntie en esthetiek van moderne gebouwen. Lange bakstenen zorgen bijvoorbeeld voor een moderne look met hun unieke afmetingen – de lengte van twee gewone stenen en slechts 38 mm hoog. Met deze nieuwe stenen kan een delicaat uiterlijk worden geleverd met een typisch zwaar materiaal, waarbij de textuur en kleurvariaties van een traditionele metselwerkgevel behouden blijven.

Ondanks het delicate uiterlijk van deze stenen, zijn ze even duurzaam en sterk. Bovendien worden bakstenen, omdat ze 100% natuurlijke en anorganische materialen zijn, beschouwd als een duurzaam bouwmateriaal, dat bijdraagt aan het ontwerp van een gezond en comfortabel interieur. Het vermogen om vocht op te nemen zorgt voor een betere regeling van de temperatuur van de thermische massa.

Long Form Bricks zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en tinten en kunnen worden toegepast in verschillende oriëntaties, net als traditionele bakstenen. De combinatie van witte baksteen en mortel geeft het complex een schoon uiterlijk, zonder in te boeten aan karakter en esthetische aantrekkingskracht. Kleurvariaties in deze rood- en bruintinten zorgen voor verschillende patronen en details in het interieur en exterieur.

De intense zwarte kleur van de stenen combineert met de bosrijke omgeving, en creëert een warm gevoel op de muren van het eerste niveau van het huis. De bakstenen bedekt met grijstinten bevinden zich in twee vlakken, wat hun diepte en lineaire uitstraling versterkt.

Duurzame schoonheid

Previous article

8 Ontwerpoplossingen die comfortabele interieurs creëren

Next article

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *